Comentariul Gazetei

2019-09-13, 12:18:16

Jocul câştigător al Vioricăi

Ping-pongul dintre Dăncilă şi Iohannis pe tema propunerilor de noi miniştri este în beneficiul premierului şi PSD. Deşi n-ar fi dat niciodată impresia, şefa de la Palatul Victoria mizează pe un joc de aşteptare, pe tragere de timp până peste limita regulamentului, până când tot ce a mai rămas din ALDE se va dezintegra şi va fi absorbit de PSD astfel că, în momentul în care Guvernul va merge pentru validare în Parlament, social-democraţii vor avea deja majoritatea necesară continuării guvernării, până în decembrie 2020.

Şi parcă şi celelalte forţe politice, începând cu preşedintele, îşi doresc acest scenariu. S-au speriat după „experimentul tehnocrat”, când după ce a lăsat un an guvernarea, PSD a revenit mai puternic, şi acum nu mai riscă nimic până la alegerile la termen. PNL ameninţă cu o moţiune, pe care speră să n-o poată trece, USR a anunţat clar că nu va intra acum la guvernare, iar Victor Ponta se bucură că o mică parte din ALDE, cea care nu va fi absorbită de PSD, îi va reveni lui. Astfel, un mic partid ca Pro România îşi mai consolidează poziţiile prin teritoriu, pe ici pe colo, astfel încât primele alegeri parlamentare la care va participa să-l găsească cu peste cinci procente.

Deşi dă impresia că se află sub asediu, Viorica Dăncilă este la putere, împarte bani şi funcţii, şi îşi cimentează poziţia în fruntea statului şi a PSD-ului. Cu toată siguranţa de care dă dovadă Iohannis, care şi-o doreşte în turul doi, doar ca să o spulbere la un scor inimaginabil, preşedintele în funcţie ar putea fi surprins de presaţia şefei social-democraţilor.

Comentarii

Redacţia

2019-09-13 12:18:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...