Social

2021-11-22, 11:52:35

ITM Olt, controale la societăţile care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră

ITM Olt a efectuat controale la zece angajatori din judeţ, care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră. Au fost depistate mai multe nereguli, pentru care s-au dispus măsuri de remediere. Prin aceste controale, se doreşte îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale lucrătorilor din acest domeniu de activitate.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 4 octombrie- 11 noiembrie a doua etapă din acțiunea de verificare a respectării prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă în ceea ce privește modul de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere. 

Obiectivele acţiunii se referă la: 

- Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activităţi  de exploatare forestieră, precum și activități de transport tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere;

- Creşterea  gradului  de  conştientizare  a  angajatorilor  şi  a  lucrătorilor din domeniul de activitate exploatare forestieră în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă și luarea tuturor măsurilor necesare în vederea prevenirii accidentelor de muncă;

- Eliminarea  neconformităţilor  constatate  în  domeniul  securităţii  şi  sănătăţii  în  muncă  în  activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniul exploatărilor forestiere.

„În cadrul pregătirii acţiunii au fost identificate societățile comerciale care au în obiectul de activitate exploatări forestiere, transportul tehnologic al lemnului, pe baza datelor deținute de inspectorat și cu ajutorul Direcțiilor Silvice și al ocoalelor silvice din județ. 

În intervalul 04.10.2021 – 19.11.2021 au fost efectuate controale la 10 angajatori care desfășoară, pe teritoriul județului Olt, activități de exploatare forestieră, precum și activități de transport tehnologic al masei lemnoase, cu un număr total de 46 lucrători. Cu această ocazie au fost constatate 15 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere a acestora”, transmite ITM Olt. 

În intervalul 22.11.2021 – 03.12.2021 se va verifica modul în care au fost realizate măsurile dispuse cu acazia controalelor, după care se va elabora raportul celei de-a doua etape a acţiunii, care va ajuta la identificarea problemelor specifice ale locurilor de muncă din unităţile vizitate. Rezultatele obținute vor constitui baza demersurilor viitoare ale instituţiei pentru protecţia lucrătorilor din domeniul exploatărilor forestiere, contribuind la stabilirea măsurilor necesare pentru promovarea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii acestor categorii de lucrători.


Comentarii

Redacţia

2021-11-22 11:52:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...