Naţional

2020-01-24, 16:12:22

Ieșenii au strigat „Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!”. Cum a reacționat Iohannis după ce a fost huiduit

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Iași că nu s-a supărat pentru huiduielile care s-au auzit în timp ce susținea discursul dedicat împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Nemulțumirile ieșenilor vin pe fondul lipsei infrastructurii în Moldova, în special a amânării proiectului Autostrăzii A8 Iași - Târgu Mureș.

„Așa cum am comentat de fiecare dată, sunt foarte bucuros că în România avem o democrație vie, care se manifestă și, în așa o zi frumoasă cum este astăzi, nu ne-am supărat absolut deloc. Fiecare român are dreptul la opinia lui și cred că, în ansamblu, lucrurile merg și aici, pentru Iași, din ce în ce mai bine”, a spus Klaus Iohannis, într-o discuție cu presa.

Întrebat cum vede discrepanțele dintre Moldova și restul țării, președintele României a răspuns: „Este foarte, foarte trist că Moldova a rămas puțin în urmă și din acest motiv am venit împreună cu prim-ministrul și cu mulți membri din Guvern să arătăm solidaritatea și preocuparea noastră și vom rezolva o mare parte din problemele Moldovei”.

Șeful statului a vorbit și despre protestul lui Ștefan Mandachi de la Suceava, omul de afaceri care a construit 1 metru de autostradă.

„Da, este un protest interesant și e bine că se atrage atenția asupra nevoii de autostrăzi. Și noi vrem același lucru”, a precizat el.

Întrebat dacă se va construi vreodată autostrada Moldovei, Klaus Iohannis a răspuns: Cu siguranță.”

Ludovic Orban, despre huiduieli: „Să știți că ne așteptam”

„Să știți că ne așteptam. Au fost două grupuri, dintre care unul cu agitatori, inclusiv din galerii de fotbal. A fost o atmosferă mai colorată”, a declarat Ludovic Orban.

Ieșenii s-au pregătit pentru această zi cu pancarte, iar din mulțime s-a scandat „Vrem autostradă” și „Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!”.

Bannerele afișate de ieșeni amintesc de mult așteptata autostradă a Unirii, Iași-Târgu Mureș, în privința căreia se bate pasul pe loc: „Hora la Iași, banii la București!”, „Bine ați venit la circ/Vă dăm noi pâinea!”.

Comentarii

Redacţia

2020-01-24 16:12:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...