Administraţie

2018-11-09, 13:49:14

FOTO. Soclu mai mic pentru statuia lui Cuza din Slatina

Soclul pe care este amplasată statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza va fi scurtat, în cadrul proiectului de reamenajare a acestei zone din Slatina.

Directorul SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL, Florin Dumitrescu, a declarat că s-a luat această decizie pentru ca statuia domnitorului să poată fi prinsă cu uşurinţă în eventuale fotografii. El a adăugat că, pe durata intervenţiei la soclu, statuia nu va fi relocată.

„În momentul de faţă, din cauza înălţimii soclului, statuia nu este accesibilă celor care vor să facă poze. Intenţionăm să o lăsăm mai jos, să scurtăm soclul, ca nivelul vizual să fie accesibil. Poziţionarea statuii va rămâne aceeaşi”, a declarat Dumitrescu.

Zona de lângă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina va fi refăcută total, acesta fiind un prim pas din proiectul municipalităţii de refacere a Esplanadei. Autorităţile vor ca proiectul de reamenajare să fie gata până la 1 decembrie, când în zonă vor fi organizate manifestări pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Lucrările sunt efectuate de firma Dezvoltare Urbană Slatina, care administrează spaţiile verzi din municipiu.

Noul concept al zonei urbane presupune pavaje, iluminat public inteligent, mobilier urban, dar şi o zonă verde generoasă.

Comentarii

Redacţia

2018-11-09 13:49:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...