Agricultură

2021-11-16, 12:19:15

Fermierii pot construi mai uşor, în extravilan. Iniţiativa deputatului PSD Olt Adrian Chesnoiu a trecut de votul Camerei

Fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane dacă acestea au ca destinație activități agricole, fără a mai fi necesar să le treacă în intravilan. Modificarea legislativă care vizează acest lucru şi care îl are ca iniţiator pe deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu a trecut, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor.

Este primul proiect de lege inițiat de Chesnoiu în calitatea de deputat. Inițiativa a fost susținută și de ceilalți parlamentari olteni.

„Astăzi am votat în plenul Camerei Deputaților modificarea Legii 50/1991, în sensul autorizării executării lucrărilor de construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă, fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului de trecere în intravilan, o procedură extrem de anevoioasă și costisitoare.
Este primul proiect de lege pe care l-am inițiat în calitate de deputat, alături de colegii mei parlamentari social-democrați din Olt, dar și din ambele grupuri parlamentare ale PSD. M-a bucurat totodată și faptul că la această inițiativă au aderat și parlamentarii UDMR, AUR și PNL”,
a declarat Chesnoiu.

Preşedinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, Adrian Chesnoiu a explicat necesitatea modificării legislaţiei în acest sens.

„Modificarea legii era mai mult decât necesară: multe construcții agricole fac obiectul unor proiecte de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile, existând pericolul blocării investițiilor în agicultură și neaccesarea acestor fonduri. Practica implementării proiectelor cu finanțare europeană ne-a dovedit cât de birocratice pot fi procedurile. Am reușit astăzi încă un pas important spre debirocratizare. Vor urma și alte măsuri în sprijinul fermierilor români!”, a conchis Adrian Chesnoiu.

Comentarii

Redacţia

2021-11-16 12:19:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...