Life & style

2015-03-26, 17:42:16

Eşarfa, un accesoriu mereu la modă. Cum să o porţi pentru a fi mereu în trend

Eşarfa se poartă de mai bine de 2000 de ani. A fost în vogă la egipteni, dar şi în Imperiul Chinez sau Român.

De atunci şi până în prezent, ea a fost utilizată în fel şi fel de chipuri, care ne pot servi drept surse preţioase de inspiraţie pentru ţinutele actuale.

Stilul Nefertiti

Se spune că regina Egiptului Antic purta eşarfe înfăşurate în jurul coafurii. Acest stil, uşor exotic, este perfect pentru zilele toride de vară. Practic, dar în tendinţe. Îţi protejează părul de soarele arzător şi te ajută să nu faci insolaţie, în cazul în care te expui la ore nepotrivite. Şi nu doar femeile sunt cele care poartă turban, în India sau Iran, este ceva obişnuit să vezi bărbaţii cu capul acoperit, istoria acestei practici având rădăcini tocmai din perioada vechiului Imperiu Otoman. Pentru a avea un aer oriental, îţi sugerăm să alegi eşarfe cât mai colorate, în tonuri calde sau cu motive etno. De asemenea, turbanul poate fi purtat şi iarna, însă încearcă să alegi un material mai gros.

Pin up style: We can do it!

Modul de purtare a eşarfei s-a tot schimbat de-a lungul timpului, în funcţie de contextul istoric şi necesităţile din fiecare perioadă. Celebra sintagma „We can do it!”, care completează la fel de celebrul poster, are o poveste simplă. În timpul războiului, femeile rămase singure (bărbaţii fiind pe front) au început uşor-uşor să lase rolul de gospodine care dereticau prin casă şi să înceapă munci mai grele, în fabrici. Aici, ele erau sfătuite să îşi lege părul lung, pentru ca acesta să nu li se încurce în maşinării. De la o necesitate atunci, la trend acum au fost foarte mulţi paşi, parcurşi în 70 de ani.

Vedetă de film

Războiul a trecut, oamenii s-au mai relaxat, iar industria filmelor a luat uşor-uşor amploare. E imposibil să nu fi văzut măcar un film alb negru în care eroina, ascunsă în spatele unei perechi mari de ochelari de soare, fie lăsa să-i fluture în vânt eşarfă aflată în par, fie îşi protejează coafură de vânt cu ea. Acest look al anilor ’60 a devenit laitmotiv în cinematografie. Însă, vedetele de cinema nu au păstrat acest trend doar pentru marile ecrane, ci l-au scos şi în stradă.


Pentru un aer cât mai lejer, relaxat, poartă eşarfă astfel fie în zilele de vară, fie în cele în care nu vrei că vântul să-ţi strice coafură.
 
Eşarfa ca accesoriu

Purtăm eşarfa în jurul gâtului, pentru a ne ţine de cald, dar şi pentru a ne colora ţinuta. Află însă că aceasta poate fi o pată de culoare ce-ţi întregeşte look-ul dacă o porţi ca accesoriu la geantă sau în locul clasicei curele. De asemenea, îţi poţi prinde părul cu ea, creând un look lejer, sau o poţi folosi pe post de bandană la încheietura mâinii. Pentru asta îţi sugerăm să alegi eşarfe colorate, din mătase.


Clasic: în jurul gâtului sau pe umeri


Nu te speria, modul clasic de purtare al eşarfei nu a ieşit din tendinţe. Iar asta este o veste grozavă în sezonul rece. Alege o eşarfă din material mai gros, care să îţi ţină de cald. Poţi opta pentru nuanţe în acelaşi ton cu ţinută sau poţi alege ceva contrastant, care să te scoată din banal. Fie că alegi să o porţi înfăşurată în jurul gâtului sau pe umeri, ca pe şal, eşarfa este piesă de rezistenţă care îţi va completa outfitul. Fii cât mai creativă şi poartă în 2015 şi investeşte în cât mai multe modele de eşarfe. Cu puţină dibăcie poţi transforma în câţiva paşi o piesă banală într-un turban oriental, un frumos şal sau într-un pareo.


Sursa: www.divahair.ro

Comentarii

Redacţia

2015-03-26 17:42:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...