Agricultură

2019-09-13, 12:40:49

Din cauza secetei, fermierii nu pot pregăti terenul pentru semănat. Nu a mai plouat de mai bine de două luni

Toamna secetoasă îi afectează deja pe fermierii olteni. Aceştia nu pot pregăti terenul pentru a începe semănatul la grâu.

Directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Caracal, Marius Bran, a precizat că utilajele nu pot să-şi croiască drum prin pământul uscat. Este nevoie de o ploaie, mai ales că după mijlocul lunii ar trebui să înceapă semănatul grâului.

„Aşteptăm să plouă. Nu a mai plouat de mai bine de două luni. Nu pot fi realizate lucrările pentru semănatul grâului, a păioaselor în general. Dacă continuă aşa, şi nu avem precipitaţii în următoarele două săptămâni, lucrările nu vor merge bine. După 15-20 septembrie ar trebui să începem semănatul la grâu, însă oamenii nu pot pregăti terenul, pentru că totul este foarte uscat, foarte tare. Utilajele nu se lipesc de pământ”,
a spus inginerul Marius Bran. 

Reprezentanţii Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Caracal vor să investească în 2020 într-un sistem modern de irigaţii. Staţiunea Caracal poate iriga doar o suprafaţă de două sute de hectare, în condiţiile în care, an de an, sunt cultivate aproximativ 2.500 de hectare.

Comentarii

Redacţia

2019-09-13 12:40:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...