Politică

2020-05-26, 10:46:26

Dan Ciocan (PSD) susţine legea care permite renaturalizarea unor suprafeţe mari de teren, chiar în inima oraşelor

Deputatul de Olt, Dan Ciocan, se numără printre susţinătorii unui proeict de lege care simplifică procedura de instituire a ariilor naturale protejate urbane - acele zone din intravilan sau de la perferie cu o biodiversitate ce merită a fi păstrată ca atare.

Parlamentarul oltean a explicat că proiectul de lege privind regimul ariilor naturale protejate urbane şi conservarea biodiversităţii urbane a fost adoptat tacit de Senat, iar acum se află în dezbatere la Camera Deputaţilor, în comisiile de specialitate, pentru a fi amendat.

Pornit iniţial ca o propunere a celor din administraţia Parcului Natural Văcăreşti, proiectul a fost iniţiat şi susţinut de politicieni din toate partidele. Urmând modelul Văcăreşti, legea ar permite renaturalizarea unor suprafeţe mari chiar în inima oraşelor, la simpla propunere, însoţită de o documentaţie minimală, a oricărei persoane fizice.

În Bucureşti, există cinci locuri de o bogăţie şi de o frumuseţe remarcabile, care ar putea primi statutul de arie naturală protejată urbană – începând cu locul unde Dâmboviţa se varsă în Lacul Morii şi terminând cu Pădurea Băneasa.

În ţară, Parcul Est din Cluj, o zonă din jurul Braşovului şi câteva suprafeţe de pe Someş, la marginea municipiului Satu Mare, ar putea fi dedicate relaxării într-un mediu care nu e sufocat de betoane şi asfalt.


Comentarii

Redacţia

2020-05-26 10:46:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...