Life & style

2015-05-21, 16:36:13

Cum îţi alegi hainele potrivite pentru sport

După un antrenament intens, te simţi obosită, dar şi fericită, şi cu siguranţă eşti transpirată toată. Crezi sau nu, hainele pe care le porţi când faci sport contează pentru cum te simţi după ce termini un antrenament sau o tură de alergat.

Câţiva factori afectează cât de confortabile sunt hainele de sala, printre care materialul din care sunt făcute şi dacă sunt potrivite sau nu pentru tipul de antrenament la care participi.

 

Cum alegi materialul

 

Unele materiale sunt special concepute să ţină transpiraţia departe de corpul tău, iar altele să o absoarbă. Există multe materiale sintetice care absorb transpiraţia şi îi permit să se evapore, lăsându-ţi pielea uscată. Hainele care sunt confecţionate din materiale care conţin polipropilenă, coolmax sau supplex sunt foarte bune atunci când participi la un antrenament la care transpiri din abundenţă. Tricourile şi pantalonii din bumbac, pe de altă parte, absorb transpiraţia, dar nu o ajută să se evapore. De aceea, hainele din bumbac sunt grele şi ude atunci când lucrezi la sala. Nu purta niciodată la sala haine care sunt făcute din materiale care au la baza plastic sau cauciuc, pentru că acestea nu îi vor permite transpiraţiei să se evapore şi îţi vor păstra temperatura corpului foarte ridicată pe durata antrenamentului.

 

Cum alegi hainele în funcţie de sportul pe care îl practici

 

Când faci sport, ar trebui să porţi haine largi şi confortabile, dar această regulă nu este valabilă atunci când alergi sau mergi pe bicicletă, căci pantalonii ţi s-ar putea încurcă în picioare sau în pedala. Pentru activităţi precum yoga sau Pilates alege ţesături elastice, care nu menţin transpiraţia. În general, evită să cumperi haine care te-ar împiedica să-ţi desfăşori activitatea într-un ritm normal.

 

Schimbă hainele în funcţie de sezon

 

Dacă îţi place să fii activă afară sau practici sporturi sezoniere, trebuie să îţi schimbi hainele în funcţie de sezon.


Ţine minte aceste sfaturi: În lunile călduroase de vară, poartă haine care sunt confecţionate din materiale confortabile, care să-ţi permită să te mişti în voie, şi care îi dau voie pielii tale să respire. Când afară este foarte frig, trebuie să te îmbraci călduros, dar ţine cont de faptul că temperatura corpului tău va creşte atunci când începi să faci sport. Îmbracă-te în straturi, primul strat fiind hainele care permit transpiraţiei să se evapore şi deasupra un strat izolator. Întotdeauna protejează-ţi extremităţile, purtând fes şi mănuşi.


Sursa: www.dietetik.ro

Comentarii

Redacţia

2015-05-21 16:36:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...