Sănătate

2019-04-12, 12:53:39

FOTO. CJ Olt redeschide spitalul de la Drăgăneşti, închis de Boc. Cabinete medicale şi punct de recoltare a analizelor, după ani de nevoi

Patru cabinete vor funcţiona în Ambulatoriul de la Drăgăneşti, dispensarul TBC, dar şi un punct de recoltare analize, asta după ce ani de zile oamenii din oraş, dar şi din comunele limitrofe au fost nevoiţi să vină până în Slatina pentru orice problemă medicală ce nu putea fi rezolvată de către medicul de familie.

După preluarea de către Consiliul Judeţean şi predarea către Spitalul Slatina, clădirile fostului Centru de Sănătate Drăgăneşti-Olt au fost reabilitare, iar luna viitoare vor fi date în folosinţă. Investiţia CJ Olt s-a ridicat la două milioane de lei şi a presupus lucrări de arhitectură, refacerea instalaţiilor termice, sanitare şi electrice, dar şi achiziţionarea de mobilier nou.

„Pentru început, vom avea patru cabinete noi la Drăgăneşti-Olt, diabet, neurologie, pediatrie, boli interne şi dispensarul TBC, care funcţiona şi până acum, însă într-o clădire improprie. În funcţie de programări, vom stabili un program lunar pentru aceste cabinete. În perioada imediat următoare, vom angaja personal mediu, iar medicii vor veni, prin rotaţie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina”, a declarat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Un aspect important al redeschiderii unităţii sanitare din Drăgăneşti-Olt îl reprezintă înfiinţarea unui puncte de recoltare analize. De la închiderea spitalului, în oraş nu a mai existat un laborator de analize, cu excepţia unuia privat, dar care a funcţionat o perioadă scurtă de timp.

„Pe lângă aceste cabinete medicale, la Drăgăneşti vom avea şi un punct de recoltare analize, care vor fi lucrate în laboratorul Spitalului Slatina. Recoltarea se va face la Drăgăneşti, iar noi, cu o maşină dotată corespunzător, le vom aduce la Slatina. Ştiu că problema analizelor medicale era una stringentă în Drăgăneşti, pentru că nu există niciun laborator. Analizele vor putea fi făcute în baza biletului de trimitere sau cu plată”, a mai spus Cătălin Rotea.

Central de Sănătate Drăgăneşti-Olt a fost închis în 2011, de Guvernul Boc, la fel cum s-a întâmplat cu alte zeci de unităţi sanitare din ţară.

Comentarii

Redacţia

2019-04-12 12:53:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...