Comunitate

2017-11-14, 10:53:31

Antreprenorii care au transformat Faleza Dunării din Corabia în plajă, amendaţi de Garda de Mediu. Au construit în situl „Natura 2000”

Antreprenorii care au amenajat, în această vară, o plajă pe Faleza Dunării din Corabia au fost amendaţi de Garda de Mediu, deoarece investiţia a fost realizată într-un perimetru în care se afla situl „Natura 2000”, fără respectarea paşilor legali.

Potrivit unui comunicat remis de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Olt, societatea comercială a fost amendată cu 30.000 lei pentru „nerespectarea obligaţiei prevăzute de art.96, alin.2, pct. 22 din OUG 195/2005 privind protecţia mediului, în sensul că, a fost  realizata o investiţie într-un perimetru care se afla în situl Natura 2000 fără sa realizeze evaluarea adecvată”.

Cei doi antreprenori din oraşul Corabia au concesionat, la începutul sezonului estival 2017, de la primărie o zonă a Falezei Dunării, unde au amenajat o plajă în toată regula, care face concurenţă nisipurilor de pe litoral. Nisip, umbreluţe, şezlonguri şi răcoritoare la discreţie, au reprezentat, toată vară, o ofertă ce poate fi găsit nu pe malul mării, ci pe cel al Dunării, la Corabia.

Antreprenorii achită o sumă anuală către administraţia locală, în schimbul concesiunii Falezei Dunării.

Comentarii

Redacţia

2017-11-14 10:53:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...