Special

2010-08-08, 18:53:14

Alex Barbu, hattrick la Olimpiada Internaţională de Geografie

Slătineanul Alexandru Barbu a reuşit o performanţă unică pe plan mondial şi greu de egalat în următoarea perioadă. El a cucerit pentru a treia oară consecutiv medalia de aur la o olimpiadă internaţională de geografie.

Performanţă greu de egalat reuşită de un slătinean! Alexandru Barbu, elev, până în această vară, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, a cucerit pentru a treia oară consecutiv medalia de aur la o olimpiadă internaţională de geografie. El a reuşit să se claseze pe primul loc la Olimpiada Internaţională de Geografie 2010, care s-a desfăşurat între 20 iulie şi 4 august la Taipei, în Taiwan. Alex şi-a egalat pentru a treia oară performanţa, el fiind medaliat cu aur şi la olimpiadele din 2008, din Tunisia, şi din 2009, din Polonia. Olimpicul slătinean spune că de la an la an s-a simţit o creştere a gradului de dificultate în subiecte, dar şi a gradului de pregătire a competitorilor. „E a treia participare a mea la o olimpiadă internaţională. Competiţia este din ce în ce mai grea, iar subiectele din ce în ce mai competitive.
Toţi colegii au fost bine pregătiţi, iar, dacă vă uitaţi pe clasament, toate punctajele sunt foarte apropiate. Poate a fost o distanţare între primii trei şi restul”, a declarat Alex Barbu. Probele de la Olimpiada Internaţională de geografie cuprind un test scris, o probă practică pe teren de cartare, o probă multimedia susţinută pe calculator, o probă culturală şi prezentarea unui poster. Probele sunt susţinute în limba engleză. Lotul României s-a întors de la Taipei cu două medalii de aur şi una de bronz.

 

„Totul a început ca o pasiune”

 

Alex Barbu povesteşte că nu s-a gândit vreodată că va ajunge aşa de sus prin intermediul geografiei. El spune că a început încă de mic să fie interesat de această ştiinţă, mai întâi ca o joacă. „Totul a început ca o pasiune. Bunicul meu era profesor de geografie - istorie şi am ştiut să citesc atlasul înainte să ştiu să citesc propriu-zis. Mi-am dat seama prin clasa a noua de potenţialul pe care-l am, când am participat şi am câştigat un concurs organizat de National Geographic”, îşi aminteşte Alex.

 

Student la două facultăţi

 

Absolvent în această vară al clasei a XII-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, Alexandru Barbu a intrat la două facultăţi din Bucureşti. El spune că nu va sta aici decât un an, urmând să studieze ori în Marea Britanie, ori în Olanda. „Am terminat clasa a XII-a şi voi sta un an la ASE şi la Ştiinţe Politice în limba engleză. Deci la două facultăţi. Sper să plec la o universitate în Olanda sau în Marea Britanie. Apoi voi pleca în State, dar o luăm gradat”, spune Alex.
Geniul în geografie a mărturisit că, încă din această vară, a avut posibilitatea de a merge la universităţi de peste hotare, preferând însă să rămână pentru un an în România.

 

„Totul a început ca o pasiune. Bunicul meu era profesor de geografie - istorie şi am ştiut să citesc atlasul înainte să ştiu să citesc propriu-zis. Mi-am dat seama prin clasa a noua de potenţialul pe care-l am, când am participat şi am câştigat un concurs organizat de National Geographic.
Alexandru Barbu, olimpic internaţional la geografie

 

 

Comentarii

Redacţia

2010-08-08 18:53:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...