Actualitate

2019-12-19, 14:53:26

Activitatea Biroului Vamal Olt, în colaps din cauza întreruperilor frecvente de curent. „Sute de tiruri au fost blocate, iar agenţii economici îşi aşteptau materia primă”

Reprezentanţii Biroului Vamal Olt s-au plâns că activitatea le este permanent perturbată din cauza întreruperilor frecvente de curent. Instituţia nu a avut curent chiar şi două zile consecutiv, activitatea vamală fiind blocată. Primii care au de suferit sunt marii agenţii economici de pe platforma industrială şi miile de angajaţi.

Şeful Biroului Vamal Olt, Ion Dinu, a spus că la sfârşitul lunii noiembrie sute de tiruri au fost blocate în curtea instituţiei, cozile întinzându-se chiar şi pe străzile adiacente.  

„Avem şi vulnerabilităţi, una dintre ele este dată de întreruperile frecvente de curent. Bănuiesc că toate instituţiile au probleme când sunt întreruperi de curent, dar Vama cu atât mai mult. Şi nu Vama, cât marii agenţi economici care au mii de angajaţi şi aşteaptă materiile prime. Întreruperile sunt frecvente, iar în jurul datei de 26, 27 noiembrie au fost întreruperi două zile la rând, între 09.00-17.00. Sute de mijloace de transport aşteptau să fie vămuite şi, implicit, firmele aşteptau materia primă. TIR-urile nu puteau părăsi vama sau incinta fabricii, deşi erau aşteptate în portul Constanţa, pentru îmbarcarea pe vas. Uneori apar şi probleme de trafic, parcarea vămii nu face faţă numărului de operaţiuni”, a spus Dinu.

Acesta a mai precizat că niciodată compania ce furnizează energia electrică nu anunţă aceste întreruperi.

„Nu am fost anunţaţi oficial, am văzut în presă, nu mi se pare normal. A fost nevoie să aducem oamenii până seara, la ora 22.00, să solicităm prelungire de program şi utilizarea aplicaţiei, pentru că la 16.30 aceste aplicaţii se închid de la Bucureşti. Nu am putut să anunţ în mod oficial de unde a apărut această întrerupere. Este vorba de o Vamă cu o activitate consistentă”, a adăugat Dinu.

Comentarii

Redacţia

2019-12-19 14:53:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...