Social

2020-02-05, 11:26:54

61 de persoane din judeţul Olt au primit, anul trecut, prima de activare

Şomerii înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt de cel puţin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de trei luni, ulterior datei înregistrării, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei. Anul trecut, 61 de persoane au primit prima de activare.

Prima de activare stabilită în cuantumul de 1.000 lei se acordă în două tranşe. O tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării, iar cealaltă tranşă de 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de trei luni de la angajare.

Prima de activare se acordă, la cerere, persoanelor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt înregistrate la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă de cel puțin 30 de zile şi nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, s-au angajat cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de trei luni, în ultimele 12 luni anterioare angajării nu au lucrat la acel angajator, nu au beneficiat de primă de activare în ultimele 12 luni.

La nivelul AJOFM Olt, 61 de persoane au beneficiat, în 2019, de această masură.


Comentarii

Redacţia

2020-02-05 11:26:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...