Agricultură

2019-11-18, 13:15:33

17 fermieri olteni vor primi 257.000 lei subvenţie la usturoi. Au vândut producţia de pe 28 de hectare

17 fermieri olteni care s-au înscris în Programul pentru usturoi vor încasa o subvenţie de 257.000 lei. Aceştia au vândut producţia de usturoi de pe 28 de hectare.

Directorul adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene Olt, Ion Anuţa, a precizat că producţia de usturoi a fost valorificată pe piaţa liberă, fermierii olteni depunând documentele justificative.

„Prin Programul pentru usturoi vor intra în judeţ 257.000 lei. Au fost cultivate 28 de hectare cu usturoi, producţia fiind valorificată pe piaţa liberă. Dacă au lucrat cum trebuie, fermierii ar fi obţinut şase-şapte tone de usturoi la hectar. A fost primul an în care s-a derulat acest Program, iar la nivelul judeţului avem 17 beneficiari din Izbiceni, Vişina, Băbiciu, Sârbii Măgura, Ghimpeţeni, Rusăneşti, Dobrosloveni, Vădăstriţa. Noi sperăm ca acest Program să continue şi anul viitor. Ministrul a spus că toate Programele reglementate prin acte normative vor continua. Vor reanaliza ajutoarele sub formă de proiect”,
a spus Anuţa.

Sprijinul financiar este de 3.000 de euro la hectarul cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața cultivată.

Valorificarea producției se face în perioada 1 iulie - 29 noiembrie, inclusiv, a anului de cerere. Documentele justificative, adică bonul fiscal, factura, fila, filele din carnetul de comercializare, care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, au fost depuse la DAJ Olt.

Comentarii

Redacţia

2019-11-18 13:15:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...