Interviu

2016-05-09, 17:16:40

„Cu Cezar Filip primar, vara viitoare vom fi cu toţii, pe stadion, strigând «Hai, Osica!»”

Candidatul PSD la Primăria Osica de Sus, Cezar Filip, vrea să înfiinţeze echipa de fotbal „Olteţul” Osica şi să reabiliteze stadionul. Este o dorinţă mai veche a locuitorilor din comună. Fotbalul a fost una dintre tradiţiile celei mai mari comune din judeţ şi nume mari ale fotbalului oltean, cum ar fi Gheorghe Şoarece, au început să bată mingea pe stadionul din comună. Constantin Ţîţu - „Boacă” sprijină acest proiect al lui Cezar Filip.

Domnule Ţîţu, de când nu mai are Osica de Sus echipă de fotbal?
De vreo 11 ani nu mai avem echipă. Primarul Ion Ciocan nu a vrut să susţină echipa şi a desfiinţat-o. A spus că nu îl interesează fotbalul şi că el schimbă canalul când vede aşa ceva la televizor. Dar aici nu era vorba despre el, ci despre ce vrem noi, osicenii.

De ce vreţi echipă de fotbal?
Pentru că în Osica s-a jucat fotbal de calitate. Muţi dintre noi am iubit acest sport, am jucat la „Olteţul” Osica şi ne-am bucurat împreună de multe victorii. Echipa noastră a fost de trei-patru ori la un pas să promoveze în Divizia C şi am jucat finala Cupei cu Constructorul Craiova. Nu este normal ca cea mai mare comună din judeţul Olt să nu aibă o echipă de fotbal. La noi era o tradiţie ca, duminica, după Târg, să mergem pe stadion să ne susţinem echipa „Olteţul” Osica. Rând pe rând, acest primar a distrus toate tradiţiile.

Ce alte tradiţii a mai distrus, aşa cum spuneţi?
Am organizat trei ani la rând Memorialul „Gheorghe Şoarece”. Marile glorii ale Craiovei Maxima veneau la Osica şi jucau pentru cel care a fost un fotbalist de excepţie, Gheorghe Şoarece. De doi ani, nu am mai făcut asta pentru că primarul nu ne-a mai ajutat. Este păcat!

Unde jucau fotbaliştii Craiovei Maxima, pentru că Osica nu are un stadion?
A avut un stadion, dar s-a ales praful de el. De 15 ani nu s-a mai făcut nimic pentru că primarul nu a dat un leu pentru renovare. Nu mai sunt tribune, cabine, dar fotbaliştii Craiovei Maxima jucau aici cu drag, în memoria lui Şoarece.

Sunt unii care spun că sunt mai multe lucruri de făcut decât să investeşti în echipa de fotbal şi stadioane. De ce este bine ceea ce propune Cezar Filip, candidatul PSD la Primăria Osica de Sus?
Un primar trebuie să chibzuiască banii comunei, astfel încât să le facă pe toate. Nu este normal să nu avem niciun fel de activităţi sportive în comună şi copiii noştri să joace pe la Piatra-Olt sau Dobrun. Cezar Filip şi-a petrecut, la fel ca mulţi dintre noi, copilăria şi tinereţea pe stadion, încurajând echipa „Olteţul” Osica. Este un om care iubeşte Osica şi de aceea vrea să ne facă o bucurie reînfiinţând echipa şi renovând stadionul. Suntem alături de el, îl susţinem până la capăt, el trebuie să fie primarul nostru. Cu Cezar Filip primar, sunt convins că vara viitoare vom fi cu toţii, duminica, pe stadion, tineri sau bătrâni, cu copiii şi nepoţii de mână strigând „Hai, Osica!”.

Comentarii

Redacţia

2016-05-09 17:16:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...