Social

2020-02-27, 10:54:12

„Asta vreau eu!”, proiect desfăşurat în rândul elevilor cu privire la conştientizarea securităţii şi sănătăţii în muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt şi Liceul Tehnologic „Alexe Marin”, în calitate de organizatori ai Programului educațional privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial - Proiect AVE („Asta vreau eu!”), au desfășurat, în perioada 4-6 februarie, o serie de acțiuni de informare și conștientizare a elevilor din învăţământul gimnazial, liceal și profesional.

Proiectul „AVE”, având ca fondatori Inspecţia Muncii, compania SC Marquardt Schaltsysteme SCS şi Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, se adresează unui grup ţintă format din elevii înscrişi în ciclul gimnazial cu vârsta între 11 şi 15 ani.

Derularea proiectului sprijină integrarea educaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în şcolile gimnaziale. Implementarea proiectului „AVE” a pornit de la convingerea că nu este prematur să se prezinte elevilor conceptele de bază care, pentru adulți, sunt reunite sub denumirea generică de securitate şi sănătate în muncă. Dacă elevii parcurg un proces de învăţare timpurie despre securitate şi sănătate în muncă, acestea vor deveni o parte integrantă, firească, a modului în care vor reacţiona la contactul cu pericolele, iar această atitudine îi va însoţi pe tot parcursul vieţii profesionale.

În cadrul acestui proiect, „Aşa Vreau Eu”, în perioada 4-6 februarie, s-au desfăşurat o serie de întâlniri între reprezentanții Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt și Liceul Tehnologic „Alexe Marin” în calitate de organizatori și elevii și profesorii din școlile  gimnaziale: Școala Gimnazială Nr. 1 Slatina, Școala Gimnazială Marunţei, Școala Gimnazială Strejeştii de Jos, Școala Gimnazială Coteana.

În cadrul  întâlnirilor elevii și cadrele didactice au participat la diverse acțiuni: desfășurare lecții practice deschise pe teme de utilizare a echipamentului individual de protecție, vizitare ateliere şcolare, distribuirea materialelor promoționale (broşuri, afișe) şi lansarea invitațiilor de participare la concursurile de creație culturală în școli şi vizualizare filme tematice de securitate și sănătate în muncă.

Comentarii

Redacţia

2020-02-27 10:54:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...