Echipele din Liga a IV-a nu sunt de acord cu începerea competiţiei. Oltul nu va avea reprezentantă la barajul de promovare

Potrivit noului protocol medical, tesarea RT-PCR a fost înlocuită cu cea antigen, ceea ce înseamnă costuri mai reduse, însă, chiar şi aşa, fotbalul amator este greu de pornit în judeţul Olt. În urma unei şedinţe a AJF Olt, echipele din Liga a IV-a au transmis că nu sunt de acord cu reluarea întrecerilor fotbalistice. În aceste condiţii, Oltul nu va avea reprezntantă la barajul de promovare în Liga a III-a.

Conducerea AJF Olt a avut, vineri, 9 aprilie, o şedinţă de lucru cu membrii afiliaţi, în vederea stabilirii detaliilor reluării competiţiilor sportive în eşaloanele inferioare. Potrivit unui comunicat de presă al AJF Olt, atât formaţiile din Liga a IV-a cât şi cele din Liga a V-a nu doresc să se înscrie în competiţii. 

Vineri -9 Aprilie 2021, a avut loc şedinta de lucru dintre conducerea AJF Olt si reprezentanţii echipelor participante in Campionatul Ligii a 4-a. Dintre cele 14 echipe participante în campionat, 13 echipe au avut reprezentanţi la întalnire (reprezentantul ACS Valea Oltului Cilieni fiind absent).

Niciuna dintre echipele prezente la întalnire nu a dorit sa se înscrie in campionat, motivele invocate fiind costurile ridicate necesare respectarii Protocolului medical actual şi timpul scurt avut la dispoziţie pentru desemnarea echipei caştigătoare.

Având în vedere cele prezentate mai sus, Biroul Executiv al AJF Olt, in sedinta din 9 Aprilie 2021, a hotărât următoarele:

La solicitarea a 13 echipe din 14 participante (ACS Valea Oltului Cilieni nefiind prezenta) - Campionatul Ligii a 4-a, ediţia 2020-2021, nu va începe în perioada imediat urmatoare.

Termenul de inscriere a echipelor  in competitie va fi pana la data de 23 Aprilie 2021, urmând ca în cazul în care vor exista echipe inscrise, Comisia de Competitii din cadrul AJF Olt sa stabileasca sistemul competitional si datele de desfasurare”, transmite AJF Olt.

Echipele participante în Campionatul Ligii a V-a care consideră ca pot respecta Protocolul medical de reluare a competitiilor de fotbal amator  în vigoare (obligativitatea efectuarii testelor rapide antigen, pentru toti componenţii echipei, din 7 in 7 zile, numai în unitatile medicale avizate de Ministerul Sanătăţii şi conform metodelor aprobate de Ministerul Sanatatii, costurile acestor teste - 1 test = aproximativ 50 lei/persoana, organizarea jocurilor fara spectatori, etc.), pot depune cerere de inscriere in Campionat in perioada 12 Aprilie - 23 Aprilie 2021, urmând ca în functie de numarul de echipe înscrise, în fiecare serie geografica a Campionatului, Comisia de Competitii din cadrul AJF Olt sa stabileasca sistemul competitional si datele de desfasurare.

COPII SI JUNIORI:


În editia de Campionat 2020-2021 - Federatia Romana de Fotbal va organiza, la nivel national, Campionatele de juniori U19, U17, U16.

Pentru urmatoarele campionate de juniori: U15 ( juniori C ), U13 ( juniori D ), U11 ( Juniori E ), Gheorghe Ola, Gheorghe Ene, Federatia Romana de Fotbal nu va organiza faze regionale si nationale, in editia actuala de campionat.

Data fiind situatia, cluburile de copii si juniori afiliate la AJF Olt care doresc sa participe doar la fazele judeţene ale Campionatelor de juniori, cu respectarea Protocolului  medical de reluare a competitiilor de fotbal amator  in vigoare (obligativitatea efectuarii testelor rapide antigen, pentru toti componentii echipei, din 7 in 7 zile, numai in unitatile medicale avizate de Ministerul Sanatatii si conform metodelor aprobate de Ministerul Sanatatii, costurile acestor teste - 1 test = aproximativ 50 lei/persoana, organizarea jocurilor fara spectatori, etc.), pot depune cerere de ânscriere in campionat în perioada 12 Aprilie - 23 Aprilie 2021, urmand ca in functie de numarul de echipe inscrise la fiecare categorie, Comisa de Competitii din cadrul AJF Olt sa stabileasca sistemul competitional si datele de desfasurare.