Două licee tehnologice din Olt, reabilitate termic prin PNRR

Liceul Tehnologic Crâmpoia şi Liceul Tehnologic Tufeni vor fir reabilitate termic datorită unor proiecte finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Ministerul Dezvoltării a anunţat, miercuri, că finanțează 212 noi investiții, în 167 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectele, în valoare totală de 752.537.898,05 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 - Valul Renovării și C10 - Fondul Local din PNRR.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 13 noi proiecte, în valoare totală de 79.905.469,45 de lei, depuse de 9 autorități locale pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 199 de noi proiecte, în valoare totală de 672.632.428,60 de lei, depuse de 158 de autorități locale, pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice (medicale, sociale, culturale, de învățământ, administrative), implementarea unor sisteme de management al traficului, dezvoltarea infrastructurii TIC prin sisteme inteligente de management local, construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea unor mijloace de transport electrice și a unor puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Pe această componentă sunt finanţate şi proiectele din judeţul Olt, după cum urmează:

„Reabilitarea moderată a Liceului Tehnologic Crâmpoia - Corp A din localitatea Crâmpoia, judeţul Olt” - 2.458.959,53 lei;

„Creşterea efiecienţei energetice la Liceul Tehnologic Tufeni” - 510.350,09 lei.