Cursuri de formare profesională în meseriile cerute pe piaţa muncii

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să se reorienteze din punct de vedere profesional pot urma, în luna februarie, cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Olt. Meseriile în care se vor organiza cursuri sunt: infirmieră, îngrijitoare copii, frizer sau inspector în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt îsi propune să organizeze, în februarie, patru programe de formare profesională pentru 56 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Principalele meserii\ocupatii, în functie de numarul de participanti, pentru care se vor organiza programe de formare profesională gratuite pentru someri sunt:

 -        Infirmieră (14)

-        Îngrijitoare copii (14)

-        Frizer (14)

-        Inspector în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă

Serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe de formare profesională suportând contravaloarea lor.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, str. Prelungirea Crisan, nr.2, tel.0249/438595.