Banii necheltuiți de pe cardurile de energie pot fi scoşi numerar la oficiile poștale

Executivul a decis, joi, că persoanele care nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemne de foc le vor putea încasa, în numerar, la oficiile poștale.


Guvernul a aprobat, joi, ordonanța pentru completarea art. XLVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene, precum şi pentru instituirea unor măsuri în domeniul gestionării fondurilor europene.

Prin acest act normativ, cardurile emise pentru beneficiarii măsurii implementate prin OUG 63/2022 – Programul Sprijin pentru România – vor putea fi utilizate și pentru aplicarea măsurii de sprijin prin acordarea de alimente de bază și mese calde, beneficiarii fiind aceiași. Sumele necesare emiterii și distribuirii cardurilor pentru beneficiarii noi se regăsesc în bugetul de stat aprobat.

„O altă prevedere a acestei ordonanțe îi vizează pe beneficiarii sprijinului pentru încălzire. Cei care nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemne de foc le vor putea încasa, în numerar, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poștale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise, pentru documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024”, se arată în finalul comunicatului. 

Sursa: observatornews.ro