Aproape 1.000 de persoane s-au angajat, cu sprijinul AJOFM Olt, de la începutul anului

Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, în primele trei luni ale anului 2022, şi-au găsit o slujbă 907 persoane. Cele mai multe dintre acestea aveau studii liceale. 

 

În primele trei luni ale anului 2022, urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, 907 persoane au fost încadrate în muncă. 

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 martie 2022, 447 au peste 45 de ani, 152 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 100 au între 25 și 35 de ani, iar  208  sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 352 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar  555 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (357), urmate de cele cu studii gimnaziale (211), profesionale (237), 53  fiind cu studii universitare.

„Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele trei luni ale anului 2022, 308 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele trei luni ale anului 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 4.010  persoane”, transmite AJOFM Olt.