Anvelope Pirelli, pe noul Porsche

Pentru prima dată, Porsche va recomanda o anvelopă Pirelli de teren ca și echipament original pentru 911: Scorpion All Terrain Plus, concepută pentru cele mai dificile condiții. Mașina este noul Porsche 911 Dakar, o reinterpretare a coupe-ului clasic ca mașină de teren, ce a fost proiectată pentru a-și maximiza capacitățile off-road. Noul Porsche este dotat exclusiv cu anvelope Pirelli ca echipament original, inclusiv anvelope de vară P Zero, pentru utilizare pe asfalt și P Zero Winter, pentru aderență optimă în lunile mai reci.


Pirelli Scorpion All Terrain Plus este anvelopa din gama Scorpion care a fost special concepută pentru a oferi rezistență și susținere pe cele mai dificile terenuri, dar a fost adaptată pentru a permite modelului Porsche 911 Dakar versatilitatea unui off-roader, precum și performanța ridicată ce a caracterizat întotdeauna acest simbol sportiv. Pentru a atinge aceste obiective a fost realizat un program de dezvoltare unic, care s-a bazat în mare măsură pe experiența Pirelli în materie de anvelope Ultra High Performance pentru cele mai rapide mașini din lume.

Cu acest produs, departamentul de cercetare și dezvoltare al Pirelli a debutat cu o nouă familie de compuși, care sunt capabili să facă față performanțelor acestei mașini, atât pe suprafețe neasfaltate, cât și pe asfalt. În plus, structura anvelopei a fost întărită - în special în partea din spate - și optimizată pentru a îmbunătăți suprafața de contact. În comparație cu tradiționalul Scorpion All Terrain Plus, noua anvelopă pentru Porsche 911 Dakar prezintă un model al benzii de rulare care oferă performanțe competitive și pe uscat, ceea ce o face la fel de eficientă pe circuit ca și în deșert. Toate acestea sunt realizate fără a compromite aspectele fundamentale de care are nevoie o anvelopă pentru utilizarea zilnică, cum ar fi stabilitatea, siguranța și confortul. De-a lungul programului de testare în aer liber pentru această anvelopă, echipa Pirelli a condus modelul 911 Dakar pe toate terenurile de probă principale din Europa, precum și pe o varietate de piste reprezentative pentru o gamă largă de condiții.

Pirelli și Porsche se bucură de o lungă istorie de colaborare, Porsche 911 fiind prima mașină care a primit o anvelopă Pirelli marcată (în acest caz, cu simbolul "N") în anul 1982. Ca urmare, strategia "perfect fit" a Pirelli s-a născut împreună cu Porsche: desemnând anvelope dezvoltate în paralel cu cei mai prestigioși producători de automobile din lume ce sunt realizate special pe măsură pentru automobilele cu cele mai înalte niveluri de performanță.