Anca are nevoie de sprijinul nostru. Un cancer descoperit în septembrie i-a dat viaţa peste cap tinerei mame

Anca, o tânără mămică, originară din Slatina, diagnosticată cu cancer la stomac are urgent nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Crunta boală a fost depistată în timp ce era însărcinată cu cel de-al doilea copil, la care a fost nevoită de renunţe. Singura şansă la viaţă o reprezintă scoaterea stomacului, însă costurile intervenţiei se ridică la aproximativ 60.000 de EURO, sumă imposibilă pentru Anca şi familia ei. Orice ajutor, cât de mic, poate conta în lupta ei pentru a-i rămâne aproape fetiţei sale de doar şase ani. 


Drama prin care trece Anca, în vârstă de doar 40 de ani, este relatată de prietena ei, care încearcă din răsputeri să strângă, cu ajutorul oamenilor de bine, suma necesară intervenţiei chirurgicale de care are nevoie, pentru a spera la viaţă. Este trist şi nedrept ca de o sumă de bani să depindă viaţa unei persoane dragi. 

„Cu toţii ne dorim să ne bucurăm de viaţă, de cei dragi, de copii și de lucrurile frumoase. Așa îsi dorește și Anca-Florentina, mama Anei, o soție minunată și o prietenă de nădejde. Doar că momentan îi este foarte greu să se mai bucure. Ceea ce împiedică în acest moment bucuria Ancăi este un diagnostic primit recent, în urma unor experiențe greu de dus: Cancer gastric cu tumori Krukenberg”, spune buna ei prietenă, Elena. 

Crunta boală a descoperit-o în luna septembrie, când ceea ce părea un fibrom s-a dovedit a fi de fapt metastaze, în urma unui cancer de stomac. 

„Anca a descoperit această cruntă boală fiind însărcinată cu al doilea copil, îngeraș acum în cer. Un moment care trebuia să fie cea mai mare bucurie s-a transformat într-un coșmar, deoarece metastazele, inițial descoperite ca un fibrom, s-au localizat în uter și a fost nevoie de histerectomie totală. În urma acestei pierderi și după multe investigații, s-a descoperit că nemiloasa boală este un cancer la stomac, o boală pentru care tratamentul este paleativ, nu curativ. Ceea ce înseamnă că o șansă la viață ar fi o operație de scoatere a stomacului. Costurile aproximative ale operației se ridică la peste 60.000 de EURO, sumă care pentru Anca și familia ei este imposibil de acoperit. Pentru moment, Anca începe chimioterapia, ca tumora să poată fi stabilizată și ea sa fie eligibilă pentru operație. La noi în țară NU se decontează tratamentul de imunoterapie, care pe Anca o costă 4.500 EURO pe lună. Haideți să o ajutăm pe ANCA să facă acest tratament și să îi transmitem puțin curaj, căci are mare nevoie. Și, mai ales, Ana-Maria, fiica ei de 6 anișori are mare nevoie ca mămica ei să fie bine”, mai spune prietena Ancăi. 

Orice sumă, oricât de mică, poate contribui la o şansă în plus pentru Anca. 

Detaliile contului: IBAN: RO60INGB0000999913148860

Titular cont: Anca Florentina Truta

Banca: INGB CENTRALA

Moneda: RON

Cod SWIFT/BIC: INGBROBU