Secţia de Recuperare Medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina este o secţie mare, cuprinzând 60 de paturi, dotată cu o sală de tratament. Secţiei i se adresează ori vârstnici ori persoane tinere, ce au suferit unele accidente şi încearcă să-şi recupereze funcţia pierdută. Pe secţie sunt trataţi şi cei care rămân cu sechele după accidente vasculare.
Medicul Roxana Corbea spune că adresabilitatea este din ce în ce mai mare.
„Unii dintre pacienţii care se prezintă pe secţie vin cu dureri lombare, cervicale, de sold sau genunchi. Avem şi tineri care vor să se recupereze după accidente grave în care au suferit fracturi de membre. Toţi încearcă să-şi recupereze o funcţie pierdută, dar de foarte multe ori se întâmplă să rămână cu sechele pe viaţă. Cert este că adresabilitatea a crescut în ultima perioadă”, a spus Corbea.
Medicul susţine că de-a lungul carierei sale a văzut şi cazuri de recuperare spectaculoasă.
„Este o specialitate frumoasă, uneori nu putem ajuta, alteori recuperarea pacientului merge excelent. Am avut şi cazuri de recuperare spectaculoasă. Am avut un pacient care a căzut de pe casă şi a stat în comă, la Bucureşti, trei luni. După ce a ieşit din comă, am lucrat cu el trei ani. A fost spectaculos când pacientul a venit personal la volan, la spital. Recuperarea este în strânsă legătură şi cu starea de spirit a pacientului, cu voinţa lui”, a spus Corbea.
Medicul Roxana Corbea spune că în ultima perioadă a crescut numărul pacientelor cu osteoporoză.
„Jumătate dintre pacientele care se prezintă pe secţie vin cu osteoporoză. Numărul lor a crescut semnificativ în ultima perioadă. Se fac scheme de tratament, în funcţie de predispoziţia osului la fracturi. Avem şi pacienţi tineri care vin cu pareze de nervi, cu tulburări de coordonare, cu accidente vasculare. Există un plan de recuperare pentru toate afecţiunile”, a adăugat Corbea.
Trei aparate noi, solicitate pe secţie
Şefa secţie Recuperare Medicală de la SJU Slatina, doctor Ecaterina Iovu, spune că a solicitat conducerii spitalului trei aparte noi, care speră să fie cuprinse în lista de achiziţii de la începutul anului viitor.
„Am solicitat conducerii un aparat de electroterapie, care scoate curenţi de joasă frecvenţă şi medie, un aparat de ultrasunet şi un aparat de câmpuri magnetice. Ele vor fi trecute în lista de achiziţii pentru anul viitor”, a spus Iovu.