Când ar urma să fie reluat traficul rutier, pe strada Vintilă Vodă din Slatina

Traficul rutier ar urma să fie reluat în condiţii normale, pe strada Vintilă Vodă din Slatina, până la finalul lunii august, după ce carosabilul şi trotuarele au fost reabilitate printr-un proiect cu finanţare europeană.

Viceprimarul Slatinei Gigi Vîlceleanu a explicat, la emisiunea „Reporter 24”, că municipalitatea a aşteptat aproape un an până să intervină pe această stradă, după ce anterior fuseseră executate lucrări de înlocuire a reţelei de apă şi canal.

„Reabilitarea străzii Vintilă Vodă face parte din acelaşi proiect cu reabilitarea străzii Văilor. Din păcate, lucrarea s-a suprapus cu proiectul CAO derulat prin POIM, care a vizat înlocuirea reţelelor de apă şi canal. A trebuit să mai aşteptăm un an, după intervenţai Companiei de Apă, pentru că terenul trebuie să se taseze. Dacă veneam imediat cu stratul de asfalt, acum am fi avut nişte surprize neplăcute”, a declarat Vîlceleanu.

 Sfârşitul lunii august este termenul înaintat de vice-edil pentru ca traficul rutier să revină în condiţii normale pe Vintilă Vodă.

 „Sperăm ca până la sfârşitul lunii august, strada să fie dată în folosinţă. deja se vede noul format al străzii, cu trotuare noi, cu pavele, borduri. S-a turnat primul strat de asfalt. Constructorul s-a mişcat repede, s-a încadrat în termenul de execuţie şi asta a fost foarte bine”, a declarat Gigi Vîlceleanu.