Zeci de permise reţinute de poliţiştii din Olt. Şoferi băuţi la volan

O amplă acţiune a fost desfăşurată, sâmbătă seara, de poliţişti din Olt, cu scopul depistării  conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.


În doar două ore, poliţiştii rutieri au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și şase certificate de înmatriculare, fiind constatate și trei infracțiuni la regimul rutier.

Doi şoferi prinşi băuţi la volan

În cadrul activităților, în jurul orei 19:30, polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit pentru control, pe strada Recea, din municipiul Slatina, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 23:10, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control, pe strada Mărășești, din municipiul Caracal, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Cei doi bărbați au fost conduși la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice, iar pe numele acestora a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea oricăror situații de risc”, transmite IPJ Olt.