Zeci de elevi din toată ţara, la Olimpiada Naţională desfăşurată în judeţul Olt


45 de elevi și 26 de profesori din toată ţara participă, în aceste zile la Olimpiada Naţională din Domeniul Electric, Electrotehnic, Electromecanic, organizată la Slatina, în judeţul Olt.

Elevii au susţinut, marţi, proba scrisă a Olimpiadei, iar joi vor susţine proba practică.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt este gazda Olimpiadei Naţionale din Domeniul Electric, Electrotehnic, Electromecanic. Putem spune că decurge foarte bine. Avem astăzi proba scrisă. Elevii vor fi evaluaţi în cursul zilei de astăzi, la sediul ISJ Olt, cât şi la centru de examen. Au dreptul să conteste rezultatul probei scrise, mâine dimineaţă între orele 7 şi 8. Contestaţiile vor fi rezolvate, în cursul zilei de mâine. Ziua de joi este dedicată probei practice, această probă practică începe la ora 14.00 şi este proba care va definitiva clasamentul olimpiadei naţionale”, a declarat Cristina Marinela Popescu, inspectorul şcolar pentru Învăţământ Profesional şi Tehnic.

Olimpiadele naţionale se organizează pentru prima oară după doi ani, când au fost supendate din cauza pandemiei.

„Din feedback-ul pe care l-am văzut după ziua deschiderii atât profesorii însoţitori, cât şi elevii sunt încântaţi să participe la aceste concursuri şoclare, având în vedere că am făcut o pauză de doi ani. eu consider că este bine ca Oltul să fie pe harta competiţiilor naţionale”, a mai spus reprezentantul ISJ Olt.