Vreme foarte caldă în România, săptămâna viitoare. Temperaturile se pot apropia de 20 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 5 februarie - 4 martie 2024. Potrivit specialiștilor ANM, pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi deosebit de caldă în toate regiunile. În sud, sud-vest și în sud-est temperaturile maxime vor trece de 15 grade Celsius și se vor apropia de 20 grade Ceslius.


ANM a emis vineri, 2 februarie 2024, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Vremea 5 - 12 februarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, precum și în regiunile nord-vestice, da și deficitar în cele sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Prognoza meteo 12 - 19 februarie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud- estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului.

Vremea 19 - 26 februarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Prognoza meteo 26 februarie - 4 martie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.