VIDEO. Proiectul CAO, modificat la Caracal. Conductele, trecute pe sub stradă pentru a se evita distrugerea carosabilului

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, a reuşit să-i convingă pe cei de la CAO să modifice proiectul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canal astfel încă conductele să fie introduse pe sub drumul de acces în municipiu dinspre Bucureşti. Astfel, s-a evitat restricţionarea traficului pe o arteră foarte importantă pentru oraş.

 Ion Doldurea a explicat că astfel s-a evitat distrugerea uneia dintre cele mai importante artere din Caracal.

 „Proiectul inițial presupunea ca această lucrare să aibă loc de la stația de furare, de la Opincaru de acolo, să vină practic pe lângă pârât să ajungă până la intersecția cu Vornicu Ureche, să fie acolo în mijlocul străzii un cămin de 8,5mm după aceea să vină până în dreptul străzii Antonius Caracalla, să continue până în zona parcului Poroineanu. Am reușit până la urmă după un an și ceva de discuții să deviem, să schimbăm, să modificăm acest proiect care presupunea ca ani de zile acest drum să nu mai fie practicabil, și practic e singura noastră intrare dinspre București - să deviem să facem subtraversarea drumului, după care și subtraversarea căii ferate și vom merge pe pe cursul pârâului până în strada Antonius Caracalla,  până a intersecția cu Vornicu Ureche, fără să mai afectăm tronsonul acesta 1 Decembrie -Vornicu Ureche. E mai ușor și pentru constructor, e mult mai simplu și pentru noi pentru că practic nu mai stricăm 1,5 km de stradă. E una din cele mai frumoase realizări pe care le-am reușit să le facem împreună cu proiectatul, cu cei de la CAO și bineînţeles cu contructorul”, a declarat Ion Doldurea.

Aproximativ 50 de milioane de euro, bani europeni, sunt alocaţi de Compania de Apă pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, pentru reabilitarea sistemului de tratare a apei în oraș și pentru extinderea facilităților de tratare a apei uzate în Caracal.