VIDEO. Proiecte în valoare de peste 66 de milioane de euro, în derulare, la Caracal

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a trecut în revistă principalele proiecte de dezvoltare, pe care municipalitatea le are în derulare, cu finanţare externă.

Edilul spune că administraţia locală şi-a propus să valorifice 100% oportunitățile de investiții în modernizarea orașului prin elaborarea și depunerea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene.

La Caracal, sunt deja în implementare proiecte în valoare de peste 66 de milioane de euro și se pregăteşte semnarea altor proiecte în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro.

„În Caracal, avem proiecte care sunt în derulare, proiecte care sunt în evaluare şi proiecte pe care le pregătim pentru a fi supuse promovării, în următoarele luni. Dintre cele în derulare, avem proiecte în valoare de 66.700.000 euro, printre acestea sunt Restaurarea bibliotecii, creşterea eficienţei energetice la spital. Doar pentru spital, în acest moment, sunt în derulare proiecte în valoare de 11 milioane de euro. Aş aminti dotarea cu aparatură - patru milioane de euro, creşterea siguranţei pacienţilor - două milioane şi ceva de euro, şi cele două pentru creşterea eficienţei energetice la spital şi, de asemenea, reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului. (...) Mai avem, de asemenea, proiecte în evaluare, proiect de care suntem siguri că vor fi aprobate şi la care lucrăm deja în diferite faze pentru a câştiga timp. Facem studii de fezabilitate, facem DALI-uri, în aşa fel încât, după semnarea contractului, să putem să facem proiectare şi execuţie cât mai rapide. Aceste proiecte depăşesc 40 de milioane de euro. În fiecare lună, mai apar şi alte proiecte pe care noi le pregătim”, spune Ion Doldurea.

Edilul a adăugat că aşteaptă deschidere unor oportunităţi de finanţare pentru dotarea Spitalului Municipal Caracal.

„Se preconizează, într-un viitor nu foarte îndepărtat, apariţia şi a altor pe spital, Ministerul pregăteşte aşa ceva. Este vorba despre un proiect de şase milioane de euro pentru dotarea spitalului şi se mai dau încă două milioane de euro pentru construcţii de ambulatorii. Sperăm să prindem şi aceste două proiecte în aşa fel încât în 2024 să avem proiecte începute de aproximativ 18-19 milioane de euro pentru spital”, a conchis primarul.