VIDEO. Percheziţii în Olt şi alte trei judeţe, la samsarii de maşini second-hand, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani

Percheziţii în dimineaţa zilei de 15 noiembrie în judeţele Olt, Dolj, Ilfov şi Braşov, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Mai multe persoane sunt bănuite de operaţiuni economice cu maşini second-hand, fără a le declara organelor discale. Ulterior, sumele erau supuse procesului de spalare a banilor.

             

Procurorii spun că în perioada 2017 – 2023, persoanele bănuite, prin intermediul unor platforme de vânzare online, ar fi desfăşurat activităţi economice cu autoturisme şi piese auto second – hand, fără a le declara organelor fiscale, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, astfel, obţinând venituri totale de aproximativ 3.500.000 euro.

Veniturile ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin intermediul unei persoane, administrator al unei societăţi comerciale, care ar fi depus în conturile societăţii sume de bani cu titlu de aport propriu sau împrumut.

 Din banii proveniţi din aceste operaţiuni financiare, societatea ar fi achiziţionat, în perioada 2020 – 2023, imobile în valoare de peste 1.200.000 lei.

 Astfel, prin intermediul operaţiunilor financiare, ar fi fost creat un lanţ economic – financiar care să dea aparenţa legalităţii sumelor de bani rezultate din activitatea infracţională.

 În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri şi telefoane mobile, ce ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

De asemenea, un număr de 5 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în vederea audierii, cu privire la aspectele sesizate”, transmite Parchetul de pe Lângă Tribunalul Olt.