VIDEO. Lucrările de reabilitare a străzilor din Caracal, verificate de primar

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare a străzilor din oraş.


Edilul face această verificare, în fiecare săptămână, având în vedere faptul că şi în Caracal se desfăşoară ample lucrări de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare.

„În municipiul Caracal, în acest an, am demarat lucrări de reabilitare pe multe din străzile care nu erau asfaltate. Totodată, prin proiectul CAO, a început un amplu proces de modernizare și extindere a rețelei de apă și canal, având în vedere că sunt multe străzi care nu sunt racordate la rețea dar și faptul că rețeaua este foarte veche, iar calitatea apei pune în pericol sănătatea locuitorilor orașului nostru. Săptămânal suntem pe teren pentru a urmări și evalua stadiul lucrărilor astfel încât să ne asigurăm că acolo unde tehnic este posibil lucrările de asfaltare să fie finalizate cât mai repede.

 Pe străzile unde s-au efectuat deja operațiunile de schimbare sau extindere a conductelor ne dorim să se realizeze lucrările de reparație a carosabilului și de asfaltare. Sunt impedimente de natură tehnică ce nu permite în toate situațiile ca lucrările de asfaltare să fie finalizate, fiind nevoie de minim 6 luni de la efectuarea lucrărilor de apă-canal ca terenul să se reașeze iar constructorii să refacă partea carosabilă la standarde optime”, a declarat Doldurea.

El precizează că sunt străzi unde, ca să reducă disconfortul pentru cetățeni, constructorul a realizat lucurări provizorii de asfaltare urmând ca în primăvară să se realizeze ultimele corecții.

 „Sunt și străzi care, prin efort bugetar local, am putut interveni și realiza lucrări finale de asfaltare. Unele au fost deja redate circuitului rutier.

Facem toate eforturile ca un număr cât mai mare de străzi pe care au început lucrări de asfaltare să fie finalizate până în iarnă astfel încât să eliminăm disconfortul pentru cetățeni.

 Am făcut pași importanți, sute de locuințe fiind în acest an racordate la rețeaua de apă și canal. Tototdată, mii de locuitori din zone unde se circula pe străzi neasfaltate se bucură astăzi de confortul pe care ți-l oferă un carosabil cu asfalt și trotuare pentru trafic pietonal. Știm cu toții că mai avem în unele zone de lucru dar împreună, conștienți că este vorba de lucrări ample de reabilitare a infrastructurii de apă, canal și transport, care nu s-a realizat de zeci de ani în orașul nostru motiv pentru care nu putem vedea rezultate peste noapte. Ne dorim lucrări de calitate, durabile, ne dorim ca cetățenii orașului nostru să nu se mai confrunte cu acest disconfort creat de lucrări la infrastructură mullți ani de acum înainte”, conchide edilul.