VIDEO. Chiruţ, după înfrângerea de la Mioveni: „Vă asigur că vom lupta până la final”

Antrenorul echipei CSM Slatina, Adrian Chiruţ, a declarat, după meciul de la Mioveni, pierdut la două goluri, după ce slătinencele au controlat prima repriză, că diferenţa s-a făcut în urma ratărilor de la 7 metri, iar lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul spre finalul de joc. În urma acestui eşec, gruparea slătineană mai are şanse doar matematic de a prinde barajul, iar pentru a fi sigură ca va ajunge acolo are nevoie de două victorii din meciurile cu SCM Râmnicu Vâlcea, CSM Bucureşti sau SCM Craiova.

Antrenorul echipei slătinene, Adrian Chiruţ, cel care a preluat banca tehnică de la Victorina Bora, a declarat că jocul s-a pierdut în urma ratărilor de la şapte metri, diferenţa fiind făcută de experienţă. Tehnicianul grupării slătinene a apreciat angajamentul în joc al elevelor sale şi crede încă că retrogradarea mai poate fi evitată, însă admite că va fi foarte dificil.

S-a văzut lipsa de experienţă pe final, dacă facem media de vârstă a echipelor, ne dăm seama...Dar, per total, am avut un joc consistent, ceea ce am şi vrut de la ele, au avut curaj, am dat foarte multe goluri rapide, apărarea la funcţionat. Trebuie să spunem că la 7 metri s-a făcut diferenţa, plus pe finalul meciului, în zona centrală, unde nu ai voie..am primit două goluri de la pivot, şi acolo s-a făcut diferenţa. Dar, cum au jucat fetele acestea şi dăriurea arătată, mă mulţumeşte. Am puţin timp de când sunt la echipă, dar văd că înţeleg rapid, îşi doresc să joace un handbal modern.

Ştiam că este greu, am găsit o echipă cu şase puncte, am mai adus nouă, până în acest moment, nu am reuşit astăzi, în lupta directă, mai sunt trei etape, vedem ce putem scoate. Matematic mai avem şanse, vă asigur că vom lupta. Vreau să văd cum îşi revin ele, să vedem cum le recuperăm mental, apoi fizic, să pregătim următorul meci de acasă, cu Vâlcea, o echipă mult mai puternică. Vom mai avea un meci acasă cu Craiova, iar eu cred că două victorii ne-ar ajuta să rămânem în Ligă, la ce program are Mioveni, dar sunt două echipe foarte bune, însă vom lupta până la final”, a declarat antrenorul formaţiei CSM Slatina, Adrian Chiruţ, după meciul pierdut cu 20-22, în deplasarea de la CS Dacia Mioveni.