Un TIR s-a răsturnat pe DEx12, între Slatina şi Balş. Traficul este blocat

În aceste momente, traficul rutier pe Drumul Expres 12 (DEx12) este blocat total, între localitățile Slatina și Balș, din cauza unui autotren încărcat cu cărbuni, ce s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe sensul de mers Balș către Slatina, iar încărcătura a ajuns și pe sensul opus de deplasare.

Traficul rutier pe Drumul Expres (DEx12) va fi deviat, prin municipiul Slatina și pe Drumul Național 65 - European 574, sectorul de drum cuprins între sensurile giratorii dintre Slatina și Piatra-Olt fiind blocat.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt care au constatat faptul că în eveniment a fost implicat un ansamblu de vehicule format din cap tractor și o semiremorcă, încarcat cu cărbuni, condus de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Rovinari, județul Gorj.

 Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că la kilometrul 36 + 600 metrii, pe Drumul Expres 12, ansamblul de vehicule, care circula pe sensul de deplasare Balș către Slatina, s-a răsturnat pe partea carosabilă, din cauza unei explozii produse la anvelopa stânga față a capului tractor, în urma căreia șoferul a pierdut controlul volanului.

 În urma evenimentului, încărcatura a ajuns și pe sensul opus de deplasare, rezultând doar pagube materiale.

 Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, transmite IPJ Olt.

 La fața locului se acționează pentru curățarea și eliberarea drumului și reluarea traficului rutier în condiții normale, iar polițiștii vor întocmi actele de constatare a evenimentului și vor elibera autorizație de reparație conducătorului auto.