Un bătrân, din Grădinile, a rămas fără casă, în urma unui incendiu

Un bătrân, în vârstă de 90 de ani, din Grădinile, judeţul Olt, a rămas sub cerul liber, după ce casa i-a fost mistuită, în urma unui incendiu pornit de la reşoul cu care se încălzea.

 

Pompierii Gărzii Vișina, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD au intervenit în localitatea Grădinile, la un  incendiu izbucnit la o casă. În  sprijin a intervenit și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate cu o autocisternă.

Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ o oră și jumătate.

În urma evenimentului au ars trei camere de locuit și bunurile din interior dar și  acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Proprietarul, în vârstă de 90 de ani, cu atac de panică, a fost monitorizată de către echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un mijloc de încălzire (reșou)”, transmite ISU Olt.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, care se pot sfârşi tragic, prin pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante, vă reamintim principalele măsuri ce trebuie respectate pentru siguranţa dumneavoastră și a bunurilor dumneavoastră:

 • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

• nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;

• instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

• verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.