Un bărbat din Slătioara, prins de două ori beat şi fără permis la volanul unei maşini, reţinut pentru 24 de ore (VIDEO)

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Slătioara, care a fost depistat în repetate rânduri conducând un autoturism sub influenţa alcoolului, deşi nu are permis de conducere, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii olteni.


Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, luni - 6 noiembrie 2023, în jurul orei 23.20, polițiștii care se aflau pe strada Unirii, din comuna Slătioara, județul Olt, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El a fost condus la spital şi i s-a întocmit dosar penal.

Ulterior, marţi-7 noiembrie 2023, în jurul orei 2.30, oamenii legii l-au depistat din nou pe bărbatul de 40 de ani, conducând un autoturism pe aceeași strada, din comuna Slătioara.

Bărbatul a fost testat din nou cu aparatul etilotest, de această data rezultând o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El a fost reţinut pentru 24 de ore.„În urma probatoriului administrat, la data de 7 noiembrie 2023, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca la data de 8 noiembrie a.c, bărbatul să fie prezentat unității de parchet cu propuneri legale”, transmite IPJ Olt.