Trei tineri, din Scărişoara, reţinuţi 24 de ore după ce au furat bunuri din mai multe autoturisme

Trei tineri, cu vârsta de 16, 20, respectiv 26 de ani, din comuna Scărişoara, judeţul Olt, au fost reţinuţi 24 de ore, după ce au furat bunuri din autoturismele aflate în curţile a două locuinţe de pe raza localităţii. Prejudiciul în valoare de 1.800 de lei a fost recuperat.

Polițiștii Postului de Poliție Scărișoara, din cadrul  Secției de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu s-au sesizat din oficiu, pe data de 12 mai, cu privire la faptul că, în perioada 9-11 mai , persoane necunoscute ar fi pătruns în curțile a două locuințe din comuna Scărișoara, de unde ar fi sustras mai multe bunuri din trei autoturisme, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.800 de lei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor, stabilirea situației de fapt, recuperarea prejudiciului și dispunerea de măsuri legale.

La data de 17 mai a.c., în urma activităților investigativ-operative, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu au identificat 2 tineri, în vârsta de 20 de ani, respectiv 26 de ani și un minor, în varsta de 16 ani, toți din comuna Scărișoara, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat.

În urma probatoriului administrat, la data de 17 mai a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele celor 3 persoane a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca la data de 18 mai a.c., să fie prezentate instanței de judecată cu propuneri legale”, transmite IPJ Olt.