TREI activități alese de tineri pentru a se destinde

Există o multitudine de activități pe care tinerii le aleg pentru a se destinde și pentru a face față stresului de la job sau facultate. Despre unele dintre acestea, specialiștii susțin că ar putea deveni nocive pentru sănătate. Încă din perioada în care activitatea se desfășura în sistem hibrid sau de acasă, multe persoane au căutat soluții pentru a se relaxa. Deși lucratul remote ar putea fi o opțiune confortabilă pentru mulți oameni, nu înseamnă că nivelul de stres este mai scăzut. În cele ce urmează, vei descoperi câteva activități pe care tinerii le-au adoptat pentru a scăpa de tensiunea acumulată în corp.


Iată câteva îndeletniciri alese de tineri pentru a se detensiona după job

  • Era digitalizării și tehnologizării se află în plină dezvoltare, iar tinerii sunt din ce în ce mai acaparați de ecrane și gadgeturi. De altfel, mulți oameni sunt atrași de locurile de muncă în care activitatea se desfășoară online, aspect care ar putea fi un plus pentru cei care doresc să muncească de la distanță. Însă, acest comportament poate dezvolta alte deprinderi pe care unele dintre persoane le asimilează drept moduri prin care să se destindă. În această categorie este inclus fumatul. Pentru că se trăiește într-o eră a digitalizării, chiar și comportamentul de a fuma s-a schimbat. De exemplu, există dispozitive de fumat care conțin diverse arome. Aceste arome se pot regăsi sub forma unui lichid cu nicotină pentru țigara electronică, precum în gama Merlin.ro, cu gust de căpșuni, cireșe, mentă, pepene, diverse citrice, miere sau cafea. De altfel, în urma unor studii, specialiștii au ajuns la concluzia că un astfel de comportament ar putea fi unul nociv pentru sănătate.
  • Pe de altă parte, pentru a se detensiona după o zi de muncă, există și tineri care se îndreaptă către ieșirile în oraș, alături de prieteni, pentru a lua parte la o sesiune de jocuri de societate. O astfel de practică este populară în prezent, printre tineri, fiind un mod prin care să își diminueze nivelul de stres resimțit în corp, dar și o modalitate prin care să socializeze mai mult. De altfel, o altă activitate aleasă de tineri, pentru a se destinde, este reprezentată de jocurile pe calculator sau pe console. Deși un comportament repetitiv și constant ar putea aduce plăcere jucătorului, acest aspect ar putea deveni nociv. Specialiștii susțin că nu ar trebui să se petreacă multe ore în fața ecranelor, deoarece se pot dezvolta probleme cu vederea sau ar putea fi afectată mobilitatea membrelor.
  • O altă activitate preferată de tineri, pentru a se relaxa, este reprezentată de practicarea unui sport. Specialiștii recomandă o astfel de activitate pentru a stimula nu doar organismul, ci și mintea. De altfel, ajută la o bună mobilitate și la scăderea tensiunii din corp. Se recomandă efectuarea unor exerciții fizice în fiecare zi, pentru cel puțin 30 de minute. Totodată, atunci când nu există timpul necesar pentru practicarea unui sport, unii dintre tineri preferă să facă plimbări în spațiile verzi sau aleg calea meditației. Se spune că o jumătate de oră în stare meditativă poate să scadă nivelul de stres din organism, ajutând la regăsirea echilibrului interior.

Pe lângă toate acestea, există tineri care aleg să își extragă energia pozitivă din activități precum mersul în club, la terasă sau în călătorii. Mersul într-un spațiu liber, înverzit, poate fi o opțiune benefică pentru trup și minte. Destinderea poate fi regăsită sub diverse forme, iar alegerile sunt subiective. De aceea, atunci când te gândești la ce modalitate de destresare să alegi, ar fi ideal să pui pe primul loc preferințele personale.