Transport ilegal de lemne, depistat pe raza localităţii Oboga

Un nou transport ilegal de lemne a fost depistat pe raza judeţului Olt, miercuri seara, în localitatea Oboga. Un bărbat, din Argeş, transporta cu o autilitară o cantitate mai mare decât cea înscrisă pe aviz.

Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, în timp ce desfășurau activități specifice, pe Drumul Județean 643, în comuna Oboga, județul Olt, la data de 23 noiembrie, ora 20.15, au oprit o autoutilitară ce transporta material lemnos, în vederea verificării documentelor de proveniență și a legalității transportului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comuna Păușești-Măglași, județul Argeș, a transportat cu o autoutilitară cantitatea de 14 metri cubi de material lemos, respectiv cu 8 metri cubi mai mult decât cantitatea înscrisă în aviz.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea fizică a cantității de 8 metri cubi de material lemnos, ce a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Balș”, a precizat Claudiu Şerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.