Titularizare Olt: Au vrut să fie profesori, dar au luat note de 1, 2 sau 3

Pe lângă cele două note de zece obţinute de două profesoare din judeţul Olt la Titularizare, foarte mulţi dintre cei care au susţinut examenul au reuşit o contraperformanţă obţinând note de 1, 2 sau 3.

Potrivit datelor afişate de Ministerul Educaţiei, nouă candidaţi la Titularizare din judeţul Olt au luat note între 1 şi 1,99, în timp ce 23 au luat note între 2 şi 2.99.

Alţi 38 de candidaţi au luat note între 3 şi 3,99, în timp ce note între 4 şi 5 au luat 37 profesori.

21 de candidaţi au luat note cuprinse între 9 şi 9,99. 

Doi dascăli care au susţinut concursul de Titularizare în judeţul Olt au reuşit să ia nota maximă, potrivit rezultatelor afişate pe portalul dedicat al Ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o candidată din Scorniceşti, care a susţinut examenul scris la Limba Germană Modernă, şi despre o altă candidată din Podari, judeţul Dolj, care a susţinut în judeţul Olt examenul la Arte Vizuale (educaţie plastică, educaţie vizuală, educaţie artistică).

În judeţul Olt s-au înscris pentru a susţine concursul 541 de persoane. La ora începerii examenului, 127 de candidaţi nu s-au mai prezentat în săli, iar alte 36 de persoane s-au retras. Una dintre acestea a invocat motive medicale, iar restul probleme personale.

Pentru a se angaja pe perioada nedeterminată, candidaţii la Titularizare 2023 trebuie să obţină minimum nota 7 la examenul scris. Candidaţii care obţin minimum nota 5 se pot angaja pe perioada determinată, dacă existăa posturi disponibile, scoase la concurs.

Cei nemulţumiţi de nota obţinută pot să depună contestaţii, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat scolar) în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv în data de 19 iulie, pana la ora 12.00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site în data de 26 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare in zilele de 27 si 28 iulie.