Tipuri de pariuri sportive pe înțelesul tuturor

Emoțiile pariurilor sportive sunt de neegalat. Acestea urcă și coboară odată cu evoluția evenimentelor sportive din teren. Adrenalina crește la fiecare fază mai importantă, iar gustul victoriei este dulce. Nu e de mirare faptul că pariurile pe sport au crescut în popularitate, deoarece tot mai multe state și inclusiv România au legalizat această ramură a gamblingului, în special variantele de online. Să nu uităm de pronosport, care se putea practica în toate agențiile LOTO încă din perioada comunistă.


Pentru începători, pariurile sportive se pot rezuma la 1X2, poate cel mai popular pronostic din sfera de bettings. Însă, în prezent există numeroase alte tipuri de pariuri ce pot pune în dificulate orice parior, chiar și pe cei cu mai multă experiență. Cunoașterea tuturor varietăților diferite de pariuri nu vă oferă doar mai multe opțiuni de pariere, ci vă sporește și șansele de reușită. Majoritatea caselor de pariuri din România, inclusiv cod-bonus-promotional.com, vă pun la dispoziție diferite variante de pariuri pe un meci.

Cu cât testați mai multe tipuri de pariuri, cu atât mai mult vă puteți creiona propria strategie. Cu siguranță există un tip de pariuri pentru fiecare parior. Puteți rămâne la variantele clasice de 1X2 sau puteți paria pe noile variante mult mai complexe.

Înainte de a paria, trebuie să înțelegeți câțiva termeni de bază: cota – indicele stabiilit pentru fiecare pronostic (poate fi cotă individuală sau finală); miză – suma pe care o pariați; câștig – este suma rezultată prin înmulțirea cotei cu miza; profit – este suma obținută prin scăderea mizei din câștig.

Un bilet poate fi simplu sau multiplu, în funcție de câte evenimente puneți pe el. Puteți opta pentru un bilet cu un singur meci sau puteți opta pentru un bilet cu mai multe meciuri și variante de pariere. Totodată, puteți opta pentru un bilet în sistem, în care să alegeți mai multe evenimente și să optați pentru o variantă combinată. De exemplu, alegeți 10 meciuri și pariați pe o cotă combinată 8 din 10, adică biletul iese câștigător la minim 8 evenimente câștigate. Ideal ar fi să iasă toate cele 10 evenimente pe care ați pariat.

Există și varianta biletelor cu bază. În cazul acesta, aveți posibilitatea să alegeți câteva meciuri care trebuie să iasă obligatoriu pentru a avea șanse ca biletul să fie câștigător, la care adăugați o serie de pariuri jucate în sistem.

După ce am stabilit varianta de joc, să trecem și la tipurile de pariuri existente în funcție de competiția sportivă dorită. Însă în acest articol vom aborda pe larg variantele de pariuri în fotbal.

Puteți opta pentru pariul simplu, în care alegeți echipa câștigătoare sau dacă va fi remiză. Puteți alege și 1X, X2 la scors final. Dacă aveți mai multă inspirație puteți chiar opta pentru un pariur pauză / final, adică să stabiliți echipa câștigătoare sau remiza la pauză și la final. Aici puteți opta, de exemplu, pentru combinații de tipul 1 pauză / x final sau 1 pauză / 1 final, 1 pauză / 2 final și exemplele pot continua. 

Există variante de pariuri cu mai multe evenimente combinate. De exemplu, puteți să alegeți o combinație de evenimente de genul: echipa gazdă câștigă prima repriză, în meci va fi marcat un număr de cornere, va exista un penalty pe durata întregului meci. Pentru ca această combinație să fie câștigătoare, toate evenimentele trebuie să fie câștigătoare. E o variantă mai complicată, dar cu puțină inspirație și cu noțiunile minime despre echipele participante puteți opta pentru o variantă vaforabilă.

Se poate paria pe numărul de goluri la pauză sau la final, o variantă atractivă pentru cei ce știu evoluția echipelor și pot anticipa numărul de goluri marcate în meciul vizat. 

În prezent, pe fiecare meci pot exista zeci de evenimente pe care puteți paria, inclusiv cine sunt marcatorii, numpărul de faulturi, numărul de cartonașe roșii și galbene și multe alte combinații.