Termenul pentru înscrierea la liceu expiră mâine. Ce trebuie să ştie elevii admişi

Rezultatele la repartizarea computerizată pentru admiterea în clasa a IX-a la liceu pentru anul 2023 au fost publicate pe data de 19 iulie. Elevii declarați admiși trebuie să-și depună dosarul de înscriere la unitățile de învățământ până pe data de 25 iulie.


 Înscrierea se face pe baza unor documente precum cererea de înscriere, cartea de identitate, certificatul de naștere, adeverința cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a, foaia matricolă pentru clasele V-VIII și fișa medicală.

Programul de înscriere poate varia în funcție de fiecare liceu, astfel că este recomandat să verificați site-ul școlii sau să sunați la secretariat pentru informații detaliate despre programul specific.

Calendarul înscrierii la liceu după înscriere este următorul:

  • 20-25 iulie 2023: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați
  • 25 iulie 2023: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere
  • 26-28 iulie 2023: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.