Tânăr din Mărunţei, urmărit de poliţişti pe DEx12. S-a ales cu amendă de 5.220 de lei şi cu permisul suspendat pe 270 de zile

Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Mărunţei, judeţul Olt, a fost urmărit de către un echipaj de poliţie pe Drumul Expres Craiova-Piteşti, în afara localităţii Bârza. Pentru că nu a oprit, poliţiştii au executat şi trei focuri  de avertisment. Pe parcursul urmăririi, acesta a acroşat mai multe balize amplasate pe DEx12. În cele din urmă, pe un câmp, autorul a fost identificat, fiind sancţionat cu amendă de 5.220 de lei. De asemenea, a rămas pieton pentru nouă luni.

 

 

Polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Expres 12, în afara localității Bîrza, pe data de 10 noiembrie, au depistat un autoturism ce circula cu viteza de 227 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h._

Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză.

În cadrul activităților de urmărire, întrucât conducătorul auto nu s-a supus somațiilor, polițiștii au executat 3 focuri de avertisment, cu armamentul din dotare.

La scurt timp, autoturismul a fost depistat pe un câmp din afara localității Bîrza, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, care a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative.

Pe parcursul urmăririi, tânărul de 20 de ani a acroșat mai multe balize direcționale amplasate pe Drumul Expres 12, însă în urma evenimentelor nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.

Pentru abaterile săvârșite, tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 5.220 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 270 de zile”, transmite IPJ Olt.