Spitalul municipal Caracal, extins. Un nou corp de clădire cu cinci noi săli de operații, ATI şi 28 de paturi

Municipalitatea extinde Spitalul municipal Caracal, prin intermediul unui proiect finanţat prin Ministerul Sănătăţii. Potrivit primarului Ion Doldurea, va fi construit un nou corp cu cinci noi săli de operații, un ATI cu echipamente de ultimă generație și un număr crescut de paturi.

Totodată, potrivit edilului, până la sfârșitul acestui an se vor finaliza proiectele privind dotarea ambulatorului Spitalului municipal și proiectul privind creșterea eficienței energetice a clădirii unității spitalicești.

„La spital, avem două proiecte mari, alături de cel încheiat pe POIM.  Este proiectul legat de creşterea eficienţei energetice şi de ambulatoriu – dotare şi reparaţii. Amândouă trebuie terminate până la 31 decembrie, cu orice preţ. În afară de acestea, am mai avut un proiect pe POIM, un proiect de dotare spital de patru milioane de euro, care e deja încheiat, toate sunt licitate şi deja a intrat în spital aparatura respectivă. Mai avem un proiect, tot pentru spital, în valoare de două milioane de euro pentru creşterea siguranţei pacienţilor. Şi acesta este în derulare, cu licitaţia făcută”, a declarat Ion Doldurea. 

În ceea ce priveşte investiţia pentru extinderea spitalului, valoarea acesteia se apropie de 16 milioane de euro.

„Dar proiectul de suflet şi cel mai mare pe care ni-l propunem să-l facem este un proiect de extindere a Spitalului Caracal, ceea ce ar însemna cinci săli de operație noi, ATI, 28 de paturi, sterilizare şi aşa mai departe. Practic, în paralel cu spitalul, pe intrarea dinspre est, va fi un nou corp de spital. Este proiect destul de ambiţios, devizul general este undeva la 16 milioane de euro. Se merge pe studiul de oportunitate, iar banii vin prin Ministerul Sănătăţii, din fonduri externe”, a mai declarat Doldurea