Soacra lui Cherecheș a fost reținută pentru dare de mită. A încercat să dea bani unei judecătoare pentru o sentinţă mai blândă în dosarul ginerelui

Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prinsă în flagrant, miercuri, de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul edilului, a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.


Femeia a fost prinsă în flagrant delict la un mall din Cluj-Napoca, când îi dădea 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj care ar urma să pronunţe sentinţa definitivă într-un dosar care îl vizează pe primarul municipiului Baia Mare. Suma de bani ar fi o primă tranşă din banii promişi în schimbul unei sentinţe mai blânde. Atât soacra primarului Cherecheş, cât şi soţia acestuia au fost audiate timp de mai multe ore la DNA Cluj.

În acest dosar, Cherecheş a fost condamnat, în 2022, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, precum şi interzicerea unor drepturi, între care şi cel de a ocupa funcţia de primar. Decizia nu este definitivă, iar în 19 octombrie Curtea de Apel Cluj a amânat pronunţarea. 

Primarul din Baia Mare s-a declarat surprins la aflarea veștii că soacra sa a fost prinsă în timp ce dădea mită. A spus că acest lucru ar fi o „cretinătate” și nu a exclus să fie o „manevră intenționată” chiar și din partea soacrei. 

„Habar n-am despre ce e vorba. Deci mi se pare o prostie... Dacă a făcut aşa ceva, oricum n-a făcut-o în numele meu, să i se aplice prevederile legale, cât de drastice, că lucrurile astea mi se par nişte cretinităţi. Mi se pare o chestie care un om normal n-are cum să o facă, adică trebuie să fii tâmpit... Lăsaţi-mă să vorbesc cu nevastă-mea să văd despre ce e vorba... acum am aflat, de două minute (...) cu soacra n-am vorbit... de când m-am însurat. Că n-am vreme, stă în alt oraş, nu stă în Baia Mare”, a declarat Cătălin Cherecheş, potrivit digi24.ro

Întrebat dacă ştia că soacra sa o cunoaşte pe mama judecătoarei din dosarul său, Cherecheş a replicat: „Da de unde să ştiu eu că o cunoaşte, că trebuia să îmi spună şi mie că o cunoaşte”. 

„Hărnicii din astea de doi lei mi se par, o dată, în defavoarea mea, pe de altă parte nu e exclus să fie vreo manevră din asta... chiar intenţionat făcută, chiar şi de soacră, dacă aşa a fost...”, a afirmat el. 

Întrebat de ce ar face soacra sa aşa ceva intenţionat, el a răspuns: „Nu ştiu, eu nu cred decât în mama şi în Dumnezeu, că tata a murit”.