Slătineanca Diana Ţolu, medalie de aur la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022. România s-a clasat pe primul loc

Performanţă impresionantă pentru România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022. Elevele din lotul ţării noastre au obţinut 112 puncte, primind astfel o medalie de aur şi trei de argint. Medalia de aur a fost obţinută de eleva originară din Slatina, Diana Ţolu.

Lotul României a fost format din:

Diana Țolu – medalie de aur
Elisa Ipate – medalie de argint
Lucia Rîșnoveanu – medalie de argint
Cezara Danciu – medalie de argint
Coordonator lot: prof. Mihai Bălună
Adjunct coordonator lot: prof. Anca Băltărigă

Mihai Bălună, coordonatorul lotului României la EGMO 2022, a vorbit despre performanţa obţinută de eleve Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

„Ne-am clasat pe primul loc dintre țările participante, așa-zis oficial, și pe locul patru dacă punem la socoteală și țările care au avut calitatea de invitat. Principala bucurie creată de acest rezultat este că el confirmă rezultatele foarte bune obținute în ultimii doi ani la aceeași competiție, care au fost obținute online, și acum sunt confirmate prin ceea ce s-a întâmplat în urma unui concurs la fața locului”, a declarat Mihai Bălună, potrivit sursei citate.

Aceasta este primul concurs cu participare fizică, după cele organizate online în timpul pandemiei COVID-19.

„Tradiția rezultatelor bune s-a păstrat, lucru care de fapt reprezintă o recunoaștere a seriozității cu care se face treabă în diversele locuri din care provin aceste fete”, a punctat Mihai Bălună.

În urmă cu un an, la competiția care atunci s-a desfășurat online, iar lotul național ocupa locul al II-lea, conform Edupedu.