Slatina devine pionier în gestionarea deșeurilor: Primul oraș din România cu colectare selectivă prin sistem underground

Slatina va fi primul oraș din România care va implementa sistemul selectiv de colectare a gunoiului (menajer, plastic, hârtie, sticlă și biodegradabil) și un sistem de gestionare a deșeurilor underground, bazat pe principiul „plătești cât arunci”, cu cititoare inteligente, transmite primarul Emil Moţ.


 Edilul a participat, joi la Târgul de energii regenerabile „Green Energy Expo - Romenvirotec”, unde a prezentat sistemul underground de management al deşeurilor, care funcţionează în Slatina de 17 ani.

 „Astăzi am participat la Green Energy Expo - Romenvirotec, unde am prezentat cu mândrie modul în care Slatina a devenit un model de succes în implementarea sistemelor moderne de gestionare a deșeurilor.

 Slatina este primul oraș din România care a adoptat un sistem automatizat încă de acum 17 ani, fiind hotărâți să rămânem în fruntea inovației.

 Slatina va fi primul oraș din România care va implementa sistemul selectiv de colectare a gunoiului (menajer, plastic, hârtie, sticlă și biodegradabil) și un sistem de gestionare a deșeurilor underground, bazat pe principiul “plătești cât arunci”, cu cititoare inteligente.

 Cu aceste inițiative, municipiul nostru va rămâne un oraș modern, prosper și ecologic, asigurând o calitate ridicată a vieții pentru toți locuitorii săi!”, transmite Emil Moţ.

 Green Energy Expo - Romenvirotec s-a impus pe piața din România drept cel mai mare târg de energii regenerabile şi protectia mediului, beneficiind de prezența a peste 150 de branduri internaționale și locale și transformând pavilionul B2 din cadrul ROMEXPO în cel mai mare HUB de inovații tehnologice pentru producția de energii regenerabile: solar, vânt, termal și biogaz şi protecţia mediului.

Green Energy Expo - Romenvirotec își va deschide porțile în perioada 11-13 aprilie 2024 și va fi primul târg din România care va prezenta specialiștilor tehnologii la scară de 1/1, atât în cadrul pavilionului expozițional, cât și pe teren exterior, unde expozanții noștri vor construi parcuri de panouri fotovoltaice si vom face demostratii de echipamente in DEMO AREA pentru a oferi inspirație și soluții specialiștilor.