Ion Doldurea, despre terenul recuperat de la Ministerul Justiţiei: Avem deja solicitări de la investitori

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, spune că deja există solicitări de la investitori pentru a dezvolta diverse facilităţi de producţie, pe terenul pe care administraţia locală l-a recuperat de la Ministerul Justiţiei.


Terenul pe care ar fi trebui să se construiască un penitenciar, la Caracal, a revenit în patrimoniul municipalităţii de la Ministerul Justiţiei, în urma unei Hotărâri pe care Guvernul României a aprobat-o în luna iunie.

„Este vorba despre 22,7 hectare, pe care le-am dat în 2004, adică acum 20 de ani, ca să se facă un penitenciar. Bineînţeles că acel penitenciar niciodată nu primea acordul pentru că erau unităţi militare, iar acum nici nu se mai pune problema, având în vedere Scutul de la Deveselu. (...) Peste drum de aceste 22,7 hectare, este o fostă unitate militară, care se numea Batalionul Disciplinar, care are 75 de hectare de teren, pustiit în prezent. Orașul Caracal nu are, dacă vine un investitor, 10 hectare undeva pentru construirea unei hale. Am zis să forţăm puţin nota şi am reuşit. (...) Astăzi avem în proprietate 97,8 hectare de teren care așteaptă investițiile.

Acolo vom face un PUZ pentru că trebuie să facem parc industrial sau zonă industrială, construcţie de locuinţe, teren pentru tineri, pădure urbană, parcul tematice. Cam astea sunt planurile şi acestea sunt obligațiile noastre, în momentul în care am luat terenul în administrare. Cu siguranţă, ne vom consulta şi vom încerca să luăm cât mai multe idei şi de la cetăţeni”, a declarat primarul Ion Doldurea, în cadrul emisiunii „Reporter 24”.

Locuri de muncă

 Primarul a mai precizat că deja există investitori care şi-au manifestat interesul pentru a dezvolta diverse afaceri pe acest teren. Rezultatul direct va fi crearea de locuri de muncă.

 „Noi avem deja solicitări de la investitori, dar n-aveam ce să le dăm. Clar că vom merge pe ideea de a crea şi alte locuri de muncă. Pe noi ne interesează ca locurile de muncă respective să fie şi bine plătite, cât mai bine plătite”, a mai declarat Doldurea.