Proiectul tehnic pentru Sala Polivalentă din Slatina a fost aprobat de CNI

Proiectul tehnic pentru Sala Polivalentă din Slatina a fost aprobat, vineri, de Comisia Tehnico-Economică a Companiei Naționale de Investiții (CNI), transmite Primăria.


Autorităţile locale precizează că această etapă ne apropie și mai mult de realizarea acestui proiect important.

„Urmează demararea procedurilor de achiziție, un pas esențial în vederea continuării lucrărilor rămase de executat”, arată sursa citată.

Obiectivul „Sală de Sport Mulțifuncțională cu 3.000 de locuri – structură preluată”, proiect realizat prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA., a fost proiectat în anul 2010, pentru o capacitate de trei mii de locuri. În anul 2011, autoritatea locală a atribuit contractul de lucrări, în vederea realizării Sălii, sub titulatura de „Sală Polivalentă”, iar la sfârșitul lui 2011, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri. În acel moment erau executate numai lucrări aferente infrastructurii (rezistență și instalație). Autoritatea locală a solicitat CNI introducerea în programul „săli de sport”, conform legislației în vigoare.

Ulterior, în 2014, Consiliul Local Slatina a aprobat predarea construcției și a terenului aferent către CNI, pe durata realizării investiției. Construcția are o desfășurare, într-un corp principal, cu o arie de 11.489,62 mp.

Compania Națională de Investiții a recepționat și administrat o bună perioadă de timp șantierul proiectului, prin susținerea finanțării de la bugetul de stat.

Antreprenorul desemnat de către CNI a intrat în faliment, iar investiţia a fost din nou blocată.